15 september 2020

Een woordje uitleg voor we vertrekken!

Waarom Plan B(os)?





We kennen elkaar al jaren en hebben heel wat gemeenschappelijk. Plan A was om de route naar Santiago de Compostella te fietsen, omdat we in de eerste plaats graag samen fietsen, en omdat we dat ook wel als een moment van bezinning zagen. Daarnaast wilden we via deze tocht aandacht geven aan iets wat we (helaas ook) gemeenschappelijk hebben : Multiple sclerose (MS). De mama van Ann kampt al heel lang met deze ziekte, en Sofie kreeg 2 jaar geleden zelf de diagnose. We wilden via onze rit geld inzamelen voor meer onderzoek naar MS.


En toen kwam corona, en Plan A werd noodgedwongen uitgesteld naar een later moment. Omdat we toch niet bij de pakken wilden blijven zitten (dat staat niet onze woordenboek ;-)), gingen we op zoek naar een alternatieve route, dichter bij huis, rond een ander thema dat ons ook bezig houdt en verbindt.


We praten op de fiets meer en meer over bewuster leven, met zorg voor onszelf én voor onze omgeving: bijv. bewust omgaan met wat we eten, hoe dat eten er komt en van waar, ... En dan zijn we vertrokken! We filosoferen dan over hoe we een groene en duurzame omgeving echt meer en meer nodig hebben. We zijn ook wat verder beginnen lezen over deze thema’s en ontdekten wat de kracht van bomen/bossen is in ons hele ecosysteem.


En hop... Plan B werd geboren, met de B van Bos. We zullen een aantal bossen in België doorkruisen, en de kracht en het nut van bomen en bossen onder de aandacht brengen. BOS+ is hierbij onze partner. Via deze blog kan je ons volgen, en je kan onze actie ook steunen! Koop hier één of meerdere bomen die BOS+ dit najaar nog aanplant op zelf aangekochte gronden in Vlaanderen!


Met Plan B(os) hebben we dus minstens een even goed doel om in de aandacht te zetten vinden we. En Plan A, dat komt er nog wel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plan B(os): de achterklap:

The simple life Het deed deugd dat Plan B(os). Vooraf, tijdens en nu nog. Met een grote zucht van voldoening denken we eraan terug. Maar war...