25 september 2020

Moet er nog bos zijn?

Ja graag!

Maar wat moet er efkes niet meer zijn? Even geen kilometers meer dankje. Of zadelpijn. Of koude benen. (Het was 15 graden warmer toen we een week geleden vertrokken!). Of domme omwegen of auto’s die te dicht rijden in een bergaf....

Maar bomen? Nee daar krijgen we niet genoeg van. Je zou zeggen een week overdosis is genoeg, maar de verslaving gaat niet over. Het buitenzijn, groen, een frisser hoofd krijgen dan wanneer we binnenzitten. Verwonderd zijn ‘hoe schoon het wel is’ met of zonder regen.


De route:

We laten al vroeg onze Hostellerie achter ons en vertrekken met grauw grijs regenweer richting het park van Enghien.



Een mooie mix van natuur en cultuur in dit park. De oude stallen van het kasteel zijn omgedoopt tot expositieruimte. We rijden tot het midden van het park waar een labyrint van bosdreven uitkomen op een mooi prieeltje. Zeker met Sofie er in 😊.



We doorkruisen nadien het mooie Bois de Lessines waar we een omweg willen doen naar de Arbre de Liberté met 8 m omtrek en volgens de legende blaadjes in hartvorm. Het pad brengt ons ergens anders. We zitten al in Lessines en zo ontdekken we het industriele erfgoed. 



Ook rijden we langs de steengroeve van ‘porfier’, een soort graniet. Moeten er nog steentjes zijn? We pikken nadien in op de route en laten het Akrenbos achter ons. 



De klimmetjes beginnen terug pittiger te worden. De eerste richting Flobecq is een kuitenbijter. Nadien zoeken we een lunchplek in het Domeinbos. 



De rest van de route zitten we in de malsgroene Zwalmstreek via Brakel en Zottegem. 



Onderweg pikken we het Kloosterbos nog mee. De klim nemen we er bij, omdat het de laatste zijn. 



In Zottegem nemen we de trein naar Brussel. 



Van daar nog een 20-tal km in eigen streek. De stal roept!




De bomen - Wood Wide Web:

Ze zijn vandaag niet zo indrukwekkend als de oerbomen van het Zoniënwoud maar het valt op hoe groen de streek is. Een aaneenschakeling van kleine bosjes en heel wat bomen in ieders tuin. Ze hebben er de plaats voor lijkt ons. We lazen voor we vertrokken nog over bomen en het Wood Wide Web. Bomen die alleen staan blijken minder lang te leven. Zou dat met ons ook zo zijn? We voelen toch van wel. Hoe graag we ook op pad waren we kijken er naar uit het thuisfront terug te zien.


Bekijk dit filmpje over hoe sociaal bomen ook effectief zijn. 



Zorg jij er ook voor dat bomen niet teveel alleen staan? Je kan ons nog een paar dagen sponsoren via deze link!


Moe maar heel voldaan gaan wij nu eerst even bekomen van dit geweldige avontuur, en dan posten we binnenkort nog een laatste blog met het finale resultaat van onze actie. Dankjewel alvast voor de vele bijdragen tot hiertoe en de motiverende berichtjes, het heeft ons extra power gegeven 💪🌳🙏



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plan B(os): de achterklap:

The simple life Het deed deugd dat Plan B(os). Vooraf, tijdens en nu nog. Met een grote zucht van voldoening denken we eraan terug. Maar war...