19 september 2020

Bezint eer ge begint



Een schattige uitzwaai:

We hadden een warme start aan de grot van Humbeek en het Gravenbos. Ella (dochter Ann) kwam onverwacht met haar 2 vriendinnen Kate en Casey ons opwachten om 9u. Samen besloten we een kaarsje te branden voor al het moois wat komen zou.



Mac Guyver was here:

Een overzettocht met de veerboot en 20 kilometer later viel Sofie haar rekje er af. Hebben we toch maar zelf gefixt gekregen met onze ‘colsonbandjes’. 






Het moois vandaag:

Vandaag was een mooie tocht van 85 km met best wat gravel, vaak zelfs mtb paden en vooral heel veel groen en bos. De ooo’s en de aaa’s waren er dan ook continu. 

Een mooi moment in natuurgebied ‘de brede zeyp’: we vroegen een toevallige voorbijganger om een foto. Mooi hier he, zeiden we. Ja, zo bevestigde hij. Ik woon hier eigenlijk al lang vlakbij en neem nu pas de tijd om het te ontdekken...








De natuurgebieden van vandaag:




Toevallige ontmoetingen:

Het begon met een vraag aan iemand langs de weg naar ‘colsonbandjes’. We zitten al over de provinciegrens... juist. Die begrijpt ons niet. Euh, we bedoelen spanriempjes? Dat leverde uiteindelijk een fijn gesprek op over hoe hij met zijn vrouw met tandem en vol bagage ook op tocht ging vroeger. Maar dat zijn vrouw het niet leuk vond achterop te zitten en niets te kunnen zien. We hopen stiekem dat hij haar een aparte e-bike aanschaft en ze toch weer gaan fietsen.


Een beetje later passeerden we Sint-Katelijne-Waver en bij het zien van het bord ‘bloemenloods’ beseften we dat Berit Vandenbussche hier werkt. Dat is een omweg waard dachten we. Bleek Lore Van den Bosch er ook die dag te werken. Heerlijke verrassing.





We sloten de dag zalig af in een prachtige b&b in the middle of the silent kempen. Samen met Marianne. Ze had er 14 km fietsen voor over om ons te zien. Heerlijk gezellige avond in de kempense buitenlucht. Dankjewel Marianne.







Wat gaan we doen de komende dagen: bosbad:

Check deze link

Dit gaan we alvast af en toe uitproberen als onze ‘outside wellness’.


Je kan ons steunen op onze tocht! Koop hier nu ook jouw boom en BOS+ plant hem nog dit najaar op hun zelf aangekochte gronden.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plan B(os): de achterklap:

The simple life Het deed deugd dat Plan B(os). Vooraf, tijdens en nu nog. Met een grote zucht van voldoening denken we eraan terug. Maar war...