20 september 2020

Creatief met zand

 Outside wellness: 




Vandaag voelen we dat gisteren best wel intens was. De eerste dag, oefenen om te fietsen met zware bagage, de weg wat uitzoeken... en misschien 1(?) tripel karmeliet teveel voor we gingen slapen. Het moest maar zo plezant niet zijn met Marianne.

Dus vandaag genieten we vaak van de stilte en al het moois rond ons. We lassen letterlijk een aantal adempauzes in onder de deskundige begeleiding van de stem van Katrien Hooghe. Ze lanceerde recent een digitaal pakket met korte en langere oefeningen om zorg te dragen voor lichaam en geest. Dat deed deugd. 




Wij voelen het al en willen het met jullie delen maar blijkbaar is het onderzocht en bewezen: 2 uur per week in de natuur heeft al een positief effect op je fysieke en mentale gezondheid. Veel te weinig vinden we 😉. Lees hier het volledige artikel.


Het moois van vandaag



De kempen en Limburg fietsland. Het is duidelijk een ander kaliber dan dag 1. Er is heel wat geinvesteerd in natuur en groen maar ook in de toegankelijkheid ervan. De knooppunten in deze regio komen nauwelijks langs een drukke weg en doorkruisen al het moois qua bossen en natuurgebied. Groene gebieden zijn heel uitgestrekt en wijds. En ook heel populair.

De nazomerzon maakt het lichtspel tussen de bomen nog mooier. We genieten intens met alle zintuigen. 


De route: moet er nog zand zijn?



We rijden verder door de kempen vanuit Vorselaar naar Poederlee, Zittaard richting Kasterlee en de Hoge rielen. Via Dessel en een rit langs het Kanaal Bocholt Herentals komen we aan in de prachtige Lommelse sahara. Voor 1 keer hebben we het er voor over om onze fiets in het losse zand verder te duwen langs het water. 




De laadste loodjes brachten ons naar knooppunt 272 waar je kan fietsen tot aan de toppen van de bomen. 



We lieten vandaag enkele offroad lusjes links liggen. Wegens teveel zand om te kunnen rechtblijven 🙃. Gelukkig bleken de knooppunten mooi genoeg om alle bossen te kunnen ontdekken. 


Gezellige huiselijkheid bij B&B Heidi en Diesje




Moe van de rit komen we lichtjes afgepeigerd aan in onze ‘home sweet home with a twist’. Heidi zorgt voor een warm onthaal in haar huis en vindt na lang zoeken toch nog ergens een fris pintje. He he. Onze morale terug opgekrikt. We voelen ons hier goed, kijken uit naar het zachte malse bed en genieten ondertussen van alle leuke kleine gadgets in het huis. Een en al gezellig en huiselijk. Slapen zullen we.


Dankje Heidi om ons mee te sponsoren ook 🙏.


Sponsor jij ook mee voor meer outside wellness? Koop 1 of meerdere bomen via deze link.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plan B(os): de achterklap:

The simple life Het deed deugd dat Plan B(os). Vooraf, tijdens en nu nog. Met een grote zucht van voldoening denken we eraan terug. Maar war...