22 september 2020

Over rijstpap en zadelpijn

Green start: 

Een heerlijke italiaan (eten!), een zacht bed, boompjes tellen en we vielen in een diepe slaap. Bij het wakker worden beseften we het nog beter: al 136 bomen bij elkaar gefietst! ðŸ™ðŸŒģ💚. Het is gestart als een bescheiden plan B maar wordt een heel mooie herinnering met effect. Dankbaar starten we de dag.



Nu we s in de bewoonde wereld logeren profiteren we ervan om ergens ‘groen’ te ontbijten. Mmmm. 


De route

We vertrekken in het zonnebos, een stadsbos in Genk waar wij er toch in slagen om verloren te fietsen. Zalig idee wel een stadsbos. Het is tegelijk een speelbos en dus breed toegankelijk. 



Na Genk fietsen we richting natuurgebied De Maten. Onbeschrijfelijk mooie heidegrassen en soorten vogels waar we nog nooit van gehoord hebben. We worden er stil van en blijven er terecht wat rondslenteren. Om elke hoek is er weer een nieuw mooi groenzicht dat met het licht van de ochtend herfstzon een idyllisch effect geeft. 



We fietsen verder door langs Bokrijk en fietsen er door het water. Heel toffe ervaring. 



Een paar kilometer verder ontdekken we dat Kiewit nog mooier gras heeft dan de Pulkelpopwei. Net na Herk de stad komen we in het Schulensbroek. Een klein natuurgebied in Sint Jansberg net voor Diest volgt, alsook het Webbekoms broek. 



Al fietsend door Diest doorkruisen we ook het provinciaal domein de Halve Maan. We zijn in Vlaams-Brabant. De kilometers en zadelpijn beginnen wat te pikken dus we rijden vlug richting eindbestemming in Scherpenheuvel.




Nieuwe volgers?

Twee coureurs met een truitje van de frietboetiek passeerden ons net voor het eerste Natuurgebied en waren nieuwsgierig naar onze plannen. Bleken ze zelf biketrekking pro’s te zijn en al eerder met de fiets naar Rome, Boedapest en Kroatie geweest te zijn. Slik. Ja wij zijn nog maar juniors dan he.



Tussenstop bij fiets! Hasselt

Ook de fiets moet af en toe bijtanken dus we sprongen even binnen bij de vroegere collega’s van Ann. Zoals altijd een heel warm onthaal. We kregen er nog wat tips voor het onderhoud van de fiets. En als we ooit eens zonder bagage de mtb paden willen verder verkennen gaan we zeker terug. Het ga jullie goed Jean, Gunther, Jeroen en Winand!




Ergens onderweg: rijstpap

Je vindt ze gelukkig meer en meer: de hoevewinkels waar je dag en nacht in de automaat terecht kan voor verse lokale groenten en fruit en soms ook zuivel. Deze boerderij met pluktuinen is een pareltje. De kleine adempauze komt op het juiste moment en de iets te overdreven portie rijstpap is volledig welkom! We lezen de tekstjes die erbij staan en delen ze graag met jullie. Pure waarheid en poezie. 



We zeiden het al: bewust worden van wat je eet en van waar het komt daar zijn we vaak mee bezig. Als een soort respect voor onszelf en ons lichaam. Maar ook voor de natuur. Door niet te overdrijven in (over)consumptie van dingen die niet echt nodig zijn in dit seizoen of van belachelijk ver moeten komen. De laatste tijd maakten we zelf ook al wel de klik. Als je tot 3 keer toe in de supermarkt moet navragen waarom er geen Belgische appels kan kopen. Je dan het antwoord krijgt dat er op dat moment geen voorradig zijn. En in het naar huis rijden twee volle appelboomgaarden passeert? Tja dan maken wij stilaan de klik om gewoon om de hoek bij de appelboer langs te gaan. Oh ja dan moeten we dat iets meer plannen dat wel. Maar die automaten kunnen dus altijd. Heerlijk. En lang leve rijstpap tijdens het fietsen trouwens! ðŸĪŠ


Bekijk hier een filmpje over biodiversiteit. Over o.a. meer respect voor onze natuur en leven volgens het ritme van de natuur. Dat komt tegoed aan de biodiversiteit maar heeft een nog een veel bredere impact. 


Slapen in de bossen

In Scherpenheuvel vinden we heerlijke zaligheid in een bosje naast een wijndomein. Onze tent en malse bedden staan te wachten. 




We douchen in open lucht, koken ons eigen potje en gaan op tijd slapen. Morgen best wat hoogtemeters op de planning. Slaapwel bomen. Tot morgen.


Vind jij 136 bomen ook nog niet genoeg? Koop dan 1 of meerdere bomen via deze link.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plan B(os): de achterklap:

The simple life Het deed deugd dat Plan B(os). Vooraf, tijdens en nu nog. Met een grote zucht van voldoening denken we eraan terug. Maar war...